دانههای خاکشیر حاوی فلاونوئید، ایزورامنتین، روغنهای چرب حاوی اسید لینولیک و اسید اولئیک، اسید اوریک، اسید پالمتیک، اسید استئاریک است.
برگهای این گیاه سرشار از پروتئین، ویتامین C، بتاکاروتن (ویتامین A)، و مواد معدنی است. در یونان باستان، تخم خاکشیر برای درمان عفونت گلو، تب، سرفه، آسم و گرفتگی صدا استفاده میشده است. جوشاندههای دانهی خاکشیر برای جلوگیری از مرض آبله و سرخک و در مصارف خارجی برای کاهش درد به شکل مرهم بکار میرفته است. دمنوش برگ آن باعث کاهش اثرات گلودرد میشود. دانههای آن خاصیت خلطآور دارند. مهمترین کاربرد آن بصورت دمکرده برای درمان آسم است. از تخم خاکشیر برای درمان درد سیاتیک نیز استفاده میشود.
گردآوری و تنظیم: گروه سلامت توصیه
منبع:parsiteb.com