قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
سرخط خبرها
خانه / سلامت / بیماریهای قارچی پوست

بیماریهای قارچی پوست

بیماریهای قارچی پوست قارچها یک گروه از موجودات زنده هستند که باعث عفونت پوست میشوند.

بیماریهای قارچی پوست

بعضی از قارچ ها به طور طبیعی در بدن انسان زندگی میکنند . گروه دیگر – درماتوفیتها (Dermatophyte) هستند که میکروارگانیسم های فرصت طلب میباشند ، بدین معنی که اگر محیط مساعد برای آنها پدید آید ، آنها در بدن انسان رشد کرده و لایه فوقانی پوست و همچنین ناخن و یا مو را آلوده میکنند . عفونت قارچی عمیق با تهاجم از طریق لایه های عمیق پوستی ممکن است به خون و یا به اندام های داخلی تهاجم نمایند . بیماریهای قارچی پوست به دودسته تقسیم می شوند که شامل تینئا (tinea) و کاندیدیازیس است . تینئا را در کتب کچلی ترجمه کرده اند که واژه فراگیری برای این عارضه نیست .

 

فاکتورهای بروز عفونت های قارچی :

 

* استفاده از آنتی بیوتیکها :

 

آنتی بیوتیک ها در درمان عفونت های مختلف باکتریایی مورد استفاده قرار میگیرند. این داروها می توانند تعدادی از باکتری های مفید بدن را کاهش دهند . هنگامی که تعداد آنها کاهش یابد ، قارچ ها فرصتی برای رشد پیدا میکنند .

 

* استفاده از کورتیکواستروئیدها :

 

کورتیکواستروئیدها به منظور کاهش التهاب و تعدادی از اختلالات پوستی مورد استفاده قرار میگیرند . گاهی اوقات این داروها پاسخ ایمنی بدن را کاهش میدهند و شرایط مساعدی برای رشد قارچها ایجاد میکنند .

 

* بیماریها :

 

بیماریهایی مانند دیابت و برخی از انواع سرطان ، باعث میشوند که شخص در معرض عفونت های قارچی قرار گیرد .

 

* نقص درسیستم ایمنی بدن :

 

به علت شیمی درمانی و یا بروز سندرم اکتسابی نقص ایمنی و یا مواردی دیگر ، سیستم ایمنی بدن ممکن است دچار ضعف گردد و این عوارض فرصتی برای رشد قارچها پدید میاورند .

 

* عوامل محیطی :

 

قارچها برای رشد و تکثیرخود به حرارت و رطوبت نیاز دارند . عفونت قارچی در انسان معمولا در نواحی مرطوب بدن رخ میدهد . کفش و لباس به عرق نشسته و مشاغلی‌ که‌ با گرما و رطوبت‌ سر و کار دارند موجب افزایش احتمال رشد عفونت های قارچی می شوند .

 

* وراثت :

 

برخی از افراد دارای زمینه ژنتیکی نسبت به عفونت های قارچی دارند . تشخیص : تشخیص بر اساس ظاهر پوست ، مو و ناخن صورت می گیرد و نمونه برداری از تکه های پوست ، مو و ناخن و یا ترشحات دهانی و واژنی برای کشت یا آزمایش میکروسکوپی لارم میباشد.

 

مواردی در ارتباط با معالجه و پیشگیری عفونت های قارچی پوست * ضعف در سیستم ایمنی بدن ، استفاده از آنتی بیوتیک و کورتیکواستروئید و بیماریهایی مانند دیابت عوامل مستعد کننده برای عفونت های قارچی می باشند . هنگام درمان عفونت های قارچی ، لازم است استعمال کورتیکواستروئیدها و یا آنتی بیوتیک ها قطع گردند و دیابت را تحت کنترل نگه داشت . به منظور تاثیر مساعد داروهای ضد قارچ ، سیستم ایمنی تضعیف شده باید تقویت گردد و بدن را باید خشک نگه داشت . عفونت های قارچی پوست با کرمها و داروهای ضد قارچ درمان می شوند.

* در درمان کچلی کشاله ران ، داروهای ضد قارچ خوراکی مانند گریزئوفولوین ، تربینافین ویا ایتراکونازول می توان استعمال نمود و همچنین میتوان کرمهای ضد قارچ بکار برد .

* در درمان کچلی سر ، داروی خوراکی گریزئوفولوین اثر مساعدی دارد .

 

* در درمان کچلی پا از داروهای ضد قارچ خوراکی استفاده میشود . * در درمان کچلی بدن از داروهای موضعی ضد قارچ مانند کلوتریمازول ومیکونازول و داروهای خوراکی ضد قارچ میتوان استفاده کرد . * در درمان کاندیدیازیس (نوع شایع آن : برفک شیرخواران ونوزادان) – میتوان از داروهای ضد کاندیدا مانند نیستاتین بکار برد.

 

* در درمان ینئا ورسیکالر ( کچلی رنگارنگ) می توان شامپوها و یا لوسیونهای ضد قارچ استقاده کرد .

* در دوره دارویی همه لباسها و حوله های در تماس با‎ ‎ضایعات پوستی باید شسته شود.

* در دوره دارویی برای جلوگیری از پخش قارچ ، سر با کلاه یا روسری پوشانده شود .

* گاهی تعریق زیاد باعث تشدید بیماری قارچی می‌شود . در آن صورت میتوان از مواد ضد تعرق استفاده کرد . تزریق موضعی سم بوتاک نیز میتواند موجب کاهش تعرق گردد و قطع کردن اعصاب موضعی روش دیگری برای کاهش تعرق است .

 

* قارچ ها برای رشد به رطوبت نیاز دارند و لای انگشتان یا گوشه های ناخن ها محیط خوبی برای رشد آنهاست لذا خشک نگه داشتن این نواحی الزامی است . در ضمن محیط کاری مرطوب نیز میتواند عارضه را شدت دهد.

* قبل از دوره استعمال داروی موضعی در صورت مشاهده ضایعات متورم و ‏ترشح دار ، میتوان از کمپرس‎ ‎آب نمک (یک قاشق ‏چایخوری نمک در یک استکان آب) ‏استفاده کرد . ‎

 

* در صورت عفونت پوستی ‎ناخنها ، آنها را باید کوتاه نگه داشت .

* در زمان محو علائم باید بخاطر داشت که مواد شوینده چنان صابون و شامپو شرایط زیستی برای قارچ ها را نابود میکنند .

*در صورت عفونت پوستی ناحیه سر ، مو ها را همه روزه باید شست و خشک نمود . لازم است مو ها را کوتاه‎ ‎نگه داشت و نترا شید .

* درمان بیمار و دیگر اعضای آلوده خانواده باید توأم صورت گیرد .

* مصرف ویتامین و یا مکملهای غذایی در صورت کم خونی لازم است .

 

* در دوره بعد از معالجه باید در نظر داشت که کفش نامناسب ، تعریق زیاد، محیط گرم ، خوب خشک نکردن بدن پس از شنا یا استحمام و جوراب تنگ در ایجاد و یا عود عارضه قارچی موثر هستند.

‎* در صورت عفونت پوستی پا ، باید کفش‎ ‎های رو باز پوشید و پاها را باید در معرض هوای آزاد ‏قرار داد . ‎پاها باید شسته شوند و خشک گردند .

‎ * در صورت عفونت پوستی ریش، نباید ریش را با تیغ تراشید . و در صورتی که خیلی لازم باشد ، میتوان از دستگاه ریش تراش استفاده کرد .

* بیمار بعد از دوره دارویی نیاز به معاینه مجدد دارد .

درباره ی Jimboooo

Jimboooo

مطلب پیشنهادی

روش بند آوردن خون در 10 ثانیه

روش بند آوردن خون در 10 ثانیه

گاهی حوادثی رخ می دهد که منجر به خونریزی قسمتی از بدن میشود در این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.