قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
سرخط خبرها
خانه / سلامت / در مورد فواید و مضرات جراحی بینی چه می دانید؟

در مورد فواید و مضرات جراحی بینی چه می دانید؟

حتما تا امروز در میان اعضای خانواده یا دوستان خود افرادی را دیده اید که برای افزایش زیبایی ظاهر یا ایجاد تغییر، دست به دامن جراحان پلاستیک می شوند و به این ترتیب با ایجاد تغییر در سایز یا شکل بینی شان تصمیم می گیرند زندگی جدید و متفاوتی را تجربه کنند.

جراحی بینی یکی از رایج ترین و شایع ترین جراحی های پلاستیک و زیبایی میان زنان و مردان ایرانی محسوب می شود که اگر چه با هدف زیبایی و داشتن ظاهری متناسب میان مردم باب شده ، اما در صورتی که این جراحی با همراهی و مشاوره یک جراح و پزشک متبحر و با تجربه انجام شود، می تواند بسیاری از عارضه ها و اختلالات موجود در بینی از قبیل قوز بینی، افتادگی نوک بینی و یا زاویه دار شدن آن، بزرگ بودن حفره های بینی و دیگر اختلال های شایع بینی را برطرف کند.

 بنابراین اگر تصمیم دارید بینی خود را جراحی کنید و تغییری اساسی در ظاهر خود به وجود آورید، پیشنهاد می کنیم پیش از هر اقدامی توصیه های زیر را جدی بگیرید.

 

فواید و مضرات جراحی بینی

 

جراحی بینی (به انگلیسی: nose reshaping یا nose job)‏ یا رینوپلاستی (به انگلیسی: Rhinoplasty)‏ عمل جراحی‌یی است که معمولاً توسط یک جراح گوش‌وگلووبینی، جراح فک و صورت، یا جراح پلاستیک به منظور بهبود کارایی (جراحی ترمیمی) یا نمای (جراحی زیبایی) بینی انسان انجام می‌شود. جراحی بینی را می‌توان به‌منظور برآوردن اهداف زیبایی یا اهداف ترمیمی به‌منظور اصلاح آسیب‌ها، نقص مادرزادی یا مشکلات تنفسی اعمال کرد. جراحی بینی می‌تواند با دیگر عمل‌های جراحی مانند بزرگ‌کردن چانه به‌منظور بهبود نتایج زیبایی ترکیب شود.

 

 

آیا در جراحی بینی امکانی وجود دارد که آثار بخیه در پره های بینی بیمار محسوس نباشد؟

کوچک و متناسب کردن پره های بینی در جراحی زیبایی بر اساس تقاضای مراجعه کنندگان صورت می گیرد. در حقیقت اگر پره های بینی فردی بزرگ باشد و نیاز به کوچک کردن آنها وجود داشته باشد، برش هایی کنار پره بینی فرد ایجاد می شود و با تکنیک خاصی پره بینی او کوچک تر می شود. اجرای این تکنیک روی پره های بینی به دانش و تجربه جراح بستگی زیادی دارد.

هرچه جراح مهارت و تجربه بیشتری داشته باشد و با تمرکز زیاد این بخش از جراحی را پشت سر بگذارد احتمال نمایان شدن بخیه های کنار پره های بینی کم و کمتر می شود. اما فواید و نتیجه نهایی این شیوه برای زیبایی بینی به حدی است که در مقابل نمایان شدن آثار خفیف کنار پره های بینی قابل گذشت است.

برای کنترل میزان کبودی صورت بیمار چه راهکاری وجود دارد؟

در جراحی ها به دلیل آنکه پوست بینی از اسکلت بینی جدا می شود، به طور معمول رگ ها و مویرگ هایی پاره می شود که خود عامل خونریزی و کبودی پوست بیمار در ناحیه بینی می شود. در حقیقت هر قدر وسعت جراحی در بیمار بیشتر باشد یعنی نیاز به تغییرات بیشتر و وسیع تری برای کوچک کردن بینی وجود داشته باشد این موضوع با کبودی بیشتری همراه می شود.

اما اگر حین جراحی، جراح بتواند سر فرصت و با طمانینه جراحی را دنبال و از کیسه یخ استفاده کند، می تواند از بروز کبودی های وسیع در صورت بیمار پیشگیری کند. البته همکاری و همراهی خود بیمار نیز در این زمینه بی اثر نیست. بیمار ۲۴ ساعت بعد از عمل جراحی باید هر یک ساعت یک بار کمپرس سرد روی بینی انجام دهد تا به این ترتیب ادامه خونریزی را محدود کرده و موجب جذب کبودی ها شود.

 

برای پیشگیری از بروز گوشت اضافه در بینی بعد از جراحی چه باید کرد؟

تشکیل گوشت اضافه به نوع پوست فرد و رنگ آن، میزان دقت و تجربه جراح و همینطور به چگونگی مراقبت های بعد از جراحی بینی نیز مرتبط است. همانطور که می دانید پره های بینی از جمله حساس ترین بخش ها در جراحی بینی محسوب می شود و اگر جراح حین عمل دقت و ظرافت کافی را برای ایجاد برش و بخیه زدن این ناحیه نداشته باشد، ممکن است در بروز گوشت اضافه و یا ماندگار شدن اسکار بخیه موثر باشد.

البته احتمال بروز این عارضه در افرادی که دارای بینی های پهن و گوشتی هستند در مقایسه با دیگران بیشتر است. به این ترتیب جراح اگر دقت و فرصت کافی برای جراحی نداشته باشد، نمی تواند با ظرافت روی بخیه ها کار کند و این مسئله ممکن است خط برش و بخیه را کمی پررنگ کند. البته برای ترمیم این عارضه راه هایی وجود دارد که می توان از کرم های ترمیم کننده، لیزر یا « درم ابریژن » برای بازسازی پوست نام برد.

 

جراحی بینی های گوشتی نتیجه بهتری دارد یا بینی های استخوانی؟

هر یک از این جراحی ها سختی ها و ویژگی های خاص خود را دارند. در بینی های گوشتی به دلیل آنکه افراد پوست کلفت تر، بافت نرم گوشتی و غضروف بزرگ تری در مقایسه با بقیه دارند، باید با دقت بیشتری تحت درمان قرار گیرند و جراحی آنها مدت زمان بیشتری را به خود اختصاص می دهد.

احتمال برش پره بینی به دلیل بزرگ بودن پره در بینی های گوشتی بیشتر است. به همین دلیل جراحان برای جراحی این نوع از بینی ها زمان بیشتری را صرف می کنند.

آیا مراقبت از بینی های گوشتی نیز متفاوت است؟

بله. به سبب حساسیت هایی که بینی های گوشتی دارند باید مراقبت های ویژه ای را بعد از عمل داشته باشند. این مراقبت ها گاه تا ۳ ماه بعد از عمل نیز اجرا می شود. گاهی ممکن است این گروه برای برطرف شدن تورم ناحیه بینی مجبور به تزریق شوند تا بتوانند ورم بینی را مهار کنند.

از طرفی آنها نیاز به دریافت ماساژ بینی ۱ تا ۲ ماه بعد از جراحی دارند. این ماساژ باید زیر نظر پزشک انجام شود تا به شکل گرفتن بینی و کاهش التهاب و تورم بینی کمک کند.

 

چه مراقبت هایی بعد از جراحی باید صورت گیرد؟

هر پزشکی بعد از عمل جراحی توصیه های ویژه ای را به بیمارش می کند. اما به طور عمومی رعایت نکات زیر به افراد پس از جراحی بینی توصیه می شود:

1 – بعد از جراحی بینی به هنگام خواب ۲ بالش زیر سرتان بگذارید و حتما به پشت بخوابید.

2 – در طول روز ۲ بار به شست و شوی بینی بپردازید و این کار را تا ۲ ماه ادامه دهید.

3 – اگر در شهرهای شلوغ زندگی می کنید که آلودگی هوا در آنها وجود دارد هرگز شست و شوی بینی خود را فراموش نکنید و این کار را با دقت و در زمانی مشخص انجام دهید.

4 – کرم های ترمیم کننده را فراموش نکنید و هر روز از آنها استفاده کنید. گاهی لازم است به مدت یک سال از این کرم ها استفاده کنید.

5 – در صورت نیاز با مشاوره پزشک از لیزر درمانی استفاده کنید تا سرعت بهبود محل برش و بخیه پره های بینی را افزایش دهید.

 

آیا جراحی بینی زمینه ابتلا به آلرژی را فراهم می کند؟

بله. در مواردی مشاهده شده که احتمال ابتلا به آلرژی و یا عود کردن آلرژی در افرادی که تحت جراحی بینی قرار می گیرند، زیاد است. بنا بر تحقیقات، احتمال ابتلا به آلرژی در ۱۰ درصد از کسانی که بینی خود را جراحی می کنند وجود دارد.

محدودیت های جراحی بینی چیست؟

محدودیت هایی که برای جراحی بینی وجود دارد مانند دیگر جراحی هاست. به عنوان مثال همانطور که افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی محدودیت هایی برای انجام عمل های جراحی دارند، برای انجام جراحی های زیبایی مانند جراحی بینی نیز با محدودیت هایی رو به رو هستند و باید در این زمینه ملاحظات زیادی صورت گیرد که سلامت فرد به خطر نیفتد.

 

برای پیشگیری از حساسیت های پوستی بعد از جراحی چه باید کرد؟

در ماه های نخست، بروز حساسیت به گچ، چسب و ماده ضدعفونی کننده بعد از جراحی بینی در میان مراجعان بسیار دیده می شود که این ممکن است به دلیل نوع مواد و محصولات شیمیایی ای باشد که در بازار وجود دارد. بنابراین هر چه جراح حین عمل و یا پس از آن کمتر از مواد و محصولات شیمیایی استفاده کند، می تواند بیشتر از بروز این حساسیت ها پیشگیری کند.

آیا با لیزر هم می توان بینی را جراحی کرد؟

خیر، در هیچ کشوری جراحی بینی با کمک لیزر انجام نمی شود. چرا که جراحی بینی و تغییراتی که باید بر بافت گوشتی یا استخوانی بینی انجام شود نیاز به استفاده از ابزار خاص خود را دارد و لیزر در این زمینه نمی تواند موثر باشد.

آیا استفاده از چسب بعد از جراحی ضرورت دارد؟

متخصصان جراحی بینی، استفاده از چسب بینی را بعد از جراحی توصیه می کنند؛ زیرا استفاده از چسب در شکل گیری و پیشگیری از تورم بینی موثر است. در بسیاری از سیستم های آموزشی نیز به استفاده از چسب بینی اشاره شده و در کشورهای دیگر نیز از همین روش استفاده می کنند.

برای انتخاب جراح خوب چه کنیم؟

بهترین روش برای انتخاب جراح خوب آن است که برای خود مشخص کنیم می خواهیم نزد کدام پزشک با چه سطح دانشی برویم. می خواهیم پزشک عمومی را برای این کار انتخاب کنیم و یا از یک جراح پلاستیک و یا متخصص گوش، حلق و بینی برای جراحی بینی کمک بگیریم. در این صورت با مشخص شدن این مرحله می توانید در همان طیف به دنبال جراح مورد علاقه خود بگردید.

هنگام انتخاب جراح، بهتر است پروانه پزشکی او را که قطعا روی دیوار نصب شده، مشاهده کنید و یا از طریق انجمن جراحان از فعالیت ها و سابقه جراح در زمینه جراحی بینی اطلاعاتی کسب کنید تا مطمئن باشید که برای جراحی بینی خود، جراحی ماهر را انتخاب کرده اید. پس از آن باید به میزان تفاهم و همفکری میان پزشک و بیمار نیز فکر کرده و این موضوع را در نظر گرفت که جراح و بیمار هر دو شکلی که بینی قرار است به آن تبدیل شود را در ذهن تصور کنند.

 

آیا چاق و لاغر شدن اختلالی در شکل بینی بعد از جراحی ایجاد می کند؟

افزایش یا کاهش وزن نمی تواند هیچ اختلالی در شکل و اندازه بینی ایجاد کند. اما در صورتی که میزان افزایش یا کاهش وزن زیاد باشد، می تواند در از بین رفتن تناسب میان بینی و اندازه صورت موثر باشد. بنابراین باید مراقب بود که اضافه وزن یا کاهش وزن در کمیت های زیاد و قابل تامل، موجب از بین رفتن هماهنگی بینی و صورت شده و ممکن است در نامتناسب به نظر رسیدن ظاهر فرد اثرگذار باشد.

 

بهترین زمان برای انجام جراحی بینی چه زمانی است؟

برای جراحی بینی، زمان و فصل خاصی را نمی توان نسبت به بقیه متمایز کرد. انجام جراحی در شرایط کنترل شده در تمامی فصل های سال امکان پذیر است. درباره بهترین سن برای انجام جراحی بینی نیز باید بگویم که مهم ترین نکته برای جراح آن است که رشد اسکلت بینی مراجعه کننده کامل شده باشد و این اتفاق معمولا در ۱۲ سالگی برای دختران و پسران می افتد. با وجود این، شخصا برای جراحی بینی در دختران و پسران نوجوان از سن ۱۵ سالگی به بعد، اقدام می کنم.

پیش از جراحی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

رعایت نکات زیر پیش از جراحی بینی موجب آمادگی بیشتر بدن شده و در نتیجه جراحی در شرایط بهتر و مطلوب تری انجام می شود:

1 – در صورتی که پیش از جراحی دچار سرماخوردگی، تب و یا بیماری یا ضایعه پوستی شدید، بهتر است پیش از نزدیک شدن تا تاریخ جراحی این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

2 – بهتر است ۲ هفته پیش از انجام جراحی بینی از مصرف آسپیرین یا داروهایی که حاوی آسپیرین هستند، پرهیز کنید زیرا آسپیرین مانع لخته شدن خون می شود و احتمال خونریزی حین جراحی را افزایش می دهد.

3 – اگر تصمیم دارید برای تسکین درد از مسکن استفاده کنید، استامینوفن میل کنید و در صورتی که تمایل دارید مسکن دیگری را جایگزین آن کنید حتما با پزشک تان مشورت کنید.

4 – ۲ هفته پیش از جراحی از مصرف هرگونه مکمل های غذایی، ویتامین، داروی گیاهی و مکمل های طبیعی پرهیز کنید و درباره مصرف آنها حتما با پزشک خود مشورت کنید.

5 – ۲ تا ۳ هفته پیش از جراحی بینی از مصرف خوراکی ها و میوه هایی نظیر بادام، توت، توت فرنگی، گیلاس، خیار، کشمش، انگور، هلو، آلو، گوجه فرنگی، زردچوبه، ژله، سرکه و ترشی پرهیز کنید. برای تهیه فهرست کامل از این پرهیزهای غذایی حتما با پزشک خود گفت و گو کنید.

نقد و بررسی

User Rating: Be the first one !

درباره ی Alim

Alim
دانشجوی مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار از نویسندگان سایت توصیه هستم و به طراحی سایت و برنامه نویسی علاقه دارم , امیدوارم مطالب مفیدی برای شما فراهم کنم.

مطلب پیشنهادی

روش بند آوردن خون در 10 ثانیه

روش بند آوردن خون در 10 ثانیه

گاهی حوادثی رخ می دهد که منجر به خونریزی قسمتی از بدن میشود در این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.