یافتههای جدید حاکی است، هورمونهای جنسی زنانه که در بدن خود زنان تولید و ترشح میشوند،
میتوانند آنان را در برابر پیشرفت بیماری پارکینسون محافظت کنند. زنانی که دوران باروری آنها طولانیتر است و دیرتر یائسه میشوند، میزان ابتلا به بیماریهای نورولوژیکی (عصبی) در آنان نیز کاهش مییابد. پژوهشگران اظهار میدارند، هورمونتراپی (هورمون درمانی) این محافظت را به بدن نمیدهد!
دکتر «بلمن» از دانشگاه نیویورک میگوید، هر چه دوران یائسگی دیرتر فرا رسد و بدن زنان از این هورمونهای جنسی که توسط غدد درونریز ترشح میشوند، بیشتر برخوردار گردد، سلولهای مغزی بیشتر در برابر بیماری پارکینسون محافظت میشوند.
پژوهشگران قبلا تصور میکردند هورمونهای جنسی زنان میتواند سبب پیشرفت بیماری پارکینسون در آنان شود. این بیماری در مردان شایعتر از زنان است.
زنانی که عمل جراحی هیسترکتومی (برداشتن تخمدانها) انجام داده و دچار یائسگی قبل از موعد شده بودند و قبل از عمل جراحی نیز هورمون درمانی میکردند، در مقایسه با زنانی که هرگز هورمون درمانی نکرده بودند، نشانههای گسترش بیماری پارکینسون در آنان دو برابر شده بود. همچنین، زنانی که در دوران یائسگی طبیعی خود هورمون درمانی میکردند، میزان ابتلا به بیماری پارکینسون در آنان کاهش نیافته بود.