پیاز از قدیمیترین سبزیها و صیفیجات در دنیا و ایران است که خاستگاه آن در ایران و افغانستان ذکر کردهاند. این محصول سه هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر کشت میشدهاست و بر اساس برخی اسناد کارگرانی که در ساختن اهرام مصر فعالیت میکردهاند از پیاز به عنوان غذای اصلی استفاده میکردند.
پیاز به خانواده آلیاسه (Alliaceae) متعلق است و گیاهی است دو ساله با رشد بوتهای ضعیف، برگهای استوانهای شکل توخالی که در سال اول با توجه به طول روز مورد نیاز خود تشکیل سوخ (Bulb) داده و در سال دوم با کشت سوخها و پس از ظهور ساقه (های) گل دهنده و چترها تولید بذر مینماید. مهمترین فاکتورهای محیطی مؤثر در تشکیل سوخ درجه حرارت و طول روز است و بر این اساس ارقام پیاز به سه گروه شامل ارقام روز بلند، روز متوسط و روز کوتاه تقسیم بندی میشوند. اهمیت این موضوع در تعیین زمان مناسب کاشت است به طور مثال برای کاشت ارقام روز بلند مانند قرمز ایلخچی به طور معمول فروردین ماه اقدام به کاشت میشود.
در این جا 10 دلیل برای علاقه مند شدن به پیاز را برای شما ذکر میکنیم:
1- بدست اوردن بیوتین برای کنترل کردن تعادل درمقدار قند خون.
2- دارای فواید قلبی –عروقی فراوانی است
3- به عنوان غذای ضد التهاب عمل می کند.
4- منبع بسیار مناسب فیبر برای هضم سالم غذا است.
5- مقدار زیادی منگنز به منظور محافظت از استخوان ها را دارد.
6- دارای ویتامین c برای پوست روشن تر است.
7- تاثیر پیاز دردفع سرطان های خاص اثبات شده است.
8- اعتقد به تاثیرگذاری در تسکین سرفه
9- ویژگی هایی به منظور تسکین علائم آسم دارد
10- مقدار رادیکال های آزاد در بدن را کاهش می دهد.