نام لوبیا قرمز را بر اساس شکل ظاهری آن به کلیه انسان انتخاب کرده اند. لوبیا قرمز شبیه به کلیه انسان است و منبع غنی فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان، ویتامین ها، مواد معدنی و مغذی بسیاری است.
مانند انواع مختلف لوبیا، لوبیا سرشار از ماده معدنی کمیابی به نام مولویبدن است که آنزیم حیاتی اکسید از سولفیت را تولید کرده؛ ماده ای که به سم زدایی و از بین بردن سولیفت در بدن کمک میکند. این ماده نگهدارنده اغلب در غذاهای بسته بندی شده نیز وجود دارد اما باعث ایجاد و تشدید آلرژی در برخی از افراد می شود.
لوبیا قرمز و انواع دیگر لوبیاها سرشار از فیبرهای محلول و نامحلول هستند که به دستگاه گوارش کمک میکند تا از سموم و کلسترول پاک شده و حرکت روده را روان میکند. به همین دلیل باعث جذب بهتر مواد غذایی می شوند. حرکت بهتر مواد غذایی در روده باعث می شود که از غشا مخاط روده حفاظت کرده و از سرطان روده بزرگ جلوگیری شود. علاوه بر این به دلیل وجود کربوهیدارت مفید و فیبری که در لوبیا وجود دارد سطح قند خون نیز ثابت نگه داشته می شود و کمک می کند تا برای مدت زمان بیشتری سطح انرژی خود را بالا نگه دارید.
به دلیل وجود منیزیم فراوان در ترکیبات لوبیا در جلوگیری از بیماری های قلبی و حملات قلبی نیز موثر است. منیزم به پاکسازی سیاهرگ ها و سرخرگها کمک میکند بنابراین جریان خون آزادانه حرکت کرده و در نتیجه انتقال اکسیژن در بدن موثرتر می شود.
لوبیا منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی است و یکی از این مواد معدنی آهن است برای تشکیل گلبول های قرمز بدن ضروری است. آهن عامل ایجاد بسیاری از آنزیم های آنتی اکسیدان مانند آنتی اکسیدان دیسموتاز است که با رادیکال های آزاد مضر بدن مبارزه می کند. ویتامین B1 (تیامین) یکی دیگر از ویتامین های مهمی است که در لوبیا وجود دارد. به عملکرد بهتر حافظه کمک میکند؛ علاوه براین از نظر بیولوژیکی تیامین عامل تولید انتقال دهنده عصبی، استیل کولین است که به مغز کمک میکند تا عملکرد شناختی بهتری داشته باشد.
لوبیا حاوی مقادیر بسیاری از پروتئین نیز می باشد. یک فنجان لوبیا حاوی 15 گرم پروتئین خالص است. بهتر است وعده های غذاییتان را با مخلوطی از حبوبات مانند لوبیا و غلات کامل و سالم میل کنید تا از فواید بسیار آن بهرمند شوید. مقدار زیادی پروتئین و مواد مغذی شگفت انگیزدرلوبیا موجود است. 1 فنجان لوبیا 15 گرم پروتئین خالص فراهم می کند. ترکیب آن بایک وعده غذایی سالم از غلات کامل پر از مواد مغذی با فواید سلامتی متعدد است.
لوبیا را می توانید به صورت کنسروی و یا تازه از سوپرمارکت ها و یا بازار میوه و تره بار تهیه کنید. اگر لوبیا را تازه خریداری می کنید آن را در مکان خشک و خنکی به دور از نور آفتاب نگهداری کنید تا مدت زمان بیشتری تازه بمانند. لوبیای پخته شده تا سه روز در یخچال تازه باقی می ماند. قبل از پختن، لوبیا را در ظرفی خیس کنید و هنگام پخت به ازای هر لیوان لوبیا سه لیوان آب اضافه کنید و پس از آنکه آب به جوش آمد؛ شعله را کم کرده و اجازه دهید 2 تا 3 ساعت پخته شود تا زمانی که دانه لوبیا را بتوان به آسانی له کرد.
صد گرم لوبیای پخته شده 225 کالری دارد که شامل: 3/11 گرم فیبر، 35/15 گرم پروتئین، 36/40 گرم کربوهیدرات و 88/0 گرم چربی و 0 گرم کلسترول است.
پس ما به شما پیشنهاد می کنیم که لوبیا را بعنوان انواع سالاد، خورشت، سوپ، سس، غذای اصلی و پیش غذا و یا به صورت انواع غذاهای مکزیکی (مثل تاکو) میل کنید.
تا حالا نمیدونستم لوبیا قرمز این همه خاصیت داره .
تشکر از سایت خوبتون
ممنون از نظرتون
مرسی خیلی مفید و آموزنده بود.
خواهش میکنیم.