درد کمر از جمله دردهایی است که خود بیماری به شمار میآید. این بیماری که در اغلب موارد به دلیل بیتوجهی و عدم درمان به حالت مزمن در میآید، شیوع گستردهای دارد. ده نکته درباره درد کمر را برایتان بیان می کنیم که توجه به آنها مفید خواهد بود. ۱- سشوار کشیدن فقط موها را…
درد کمر از جمله دردهایی است که خود بیماری به شمار میآید. این بیماری که در اغلب موارد به دلیل بیتوجهی و عدم درمان به حالت مزمن در میآید، شیوع گستردهای دارد.
ده نکته درباره درد کمر را برایتان بیان می کنیم که توجه به آنها مفید خواهد بود.
۱- سشوار کشیدن فقط موها را خراب نمیکند!
نگه داشتن سشواری که حدود یک کیلو وزن دارد، معادل ۷۰ درصد وزن بدن به شانه فشار میآورد. این فشار به ستوان فقرات آسیب میزند و در بروز درد کمر موثر است. برای مقایسه بد نیست بدانید بلند کردن صحیح یک جعبه نوشابه، حدود ۱۵ درصد وزن بدن به ستون فقرات فشار میآورد.
2- بیمیلی به رابطه جنسی
درد کمر در رابطه جنسی افراد تأثیرگذار است. نتیجه تحقیقی که توسط پژوهشکده پزشکی دانشگاه وین صورت گرفته حاکی از آن است که ۶۳ درصد مردانی که کمردرد دارند از ناتوانی جنسی رنج میبرند. تمامی این مردان گفتهاند که تا یک سال پیش از آغاز کمردرد چنین مشکلی نداشتند. بر اساس این تحقیق ۸۱ درصد مردان و ۹۱ درصد زنانی که گرفتار کمردرد هستند نسبت به رابطه جنسی بیعلاقهاند. در این تحقیق هزار مرد و هزار زن داوطلب شرکت کردند که از درد مزمن ستون فقرات رنج میبردند.
3- تحلیل غضروفها در اثر سیگار کشیدن
عوامل مختلفی در بروز کمردرد موثرند. تأثیر ژنها حدود ۳۰ درصد تخمین زده میشود. عوامل دیگری مانند تغذیه، میزان وزن بدن و تحرک فرد نیز نقش مهمی بر عهده دارند. سیگار کشیدن نیز عامل مهمی در بروز و تشدید کمر درد به شمار میآید.نیکوتین سیگار موجب میشود املاح و مواد غذایی کمتری به غضروفها برسد و در دراز مدت موجب تحلیل رفتن آنها میشود.
۴- نقش موثر عضلات شکم
در ۸۰ درصد موارد، علت کمردردهای مزمن ضعف عضلات است. علاوه بر عضلات کمر، عضلات شکم نیز در حفظ سلامت ستون فقرات نقش مهمی بازی میکند. همکاری این عضلات فضای ثابتی برای نگاه داشتن فرم سالم ستون فقرات فراهم میکند. تقویت عضلات شکم یکی از راههای موثر در کاهش درد کمر است. برای تقویت این عضلات تمرینهای فیزیوتراپی و نرمشهای یوگا و پیلاتس توصیه میشود.
5- التیامبخشی ویتامین E
زمانی که عضوی در بدن ملتهب میشود، سلولهای آسیبدیده رادیکالهای آزاد تولید میکنند. رادیکالها آزاد ملکولهایی هستند که به سلولهای سالم حمله میکنند و با آسیب زدن به آنها موجب التهاب سلول و تولید رادیکالهای آزاد جدیدتری می شوند. مصرف ویتامین E این چرخه را با خنثی کردن رادیکالهای آزاد متوقف میکند. سبزیجات مختلف، روغن زیتون و آجیل حاوی ویتامین E هستند.
6- فشار یکطرفه کیفهای بزرگ
کیفهای بزرگی که روی شانه یا بازو حمل میشوند و تاب میخورند این روزها در میان خانمها طرفداران زیادی دارند. این کیفها، هم مد روز هستند و هم زیاد جا دارند. خانمهایی که چنین کیفهایی دست میگیرند حدود ۴ تا ۵ کیلو بار حمل میکنند. این وزن که توسط یک شانه و در یک طرف بدن حمل میشود موجب درد گردن، شانه، کمر و التهاب مفاصل میشود.
7- دردی که پخش میشود
در اغلب موارد پیدا کردن محل درد در کمر ساده نیست. از آنجا که درد کمر پخش میشود مشخص نیست که دقیقا چه قسمتی درد میکند. شانه، مهرههای گردن و حتی دستها از نقاطی هستند که درد کمر تا آنها کشیده و پخش میشود.
8- تشک خواب بد، علت درد ستوان فقرات نیست
بزرگسالان در طول شب به طور متوسط ۴۰ تا ۶۰ بار موقعیت خود را تغییر میدهند و حدود نیمی از شب را به پهلو میخوابند. احتمال این که تشکنامناسب علت بروز کمردرد باشد اندک است.
البته یک تشک خوب بستر مناسبی برای خواب آسوده فراهم میکند و ممکن است ستون فقرات را هم در فرم بهتری نگه دارد. به عبارت دیگر تأثیر مثبت تشک خواب مناسب بیشتر از تأثیر منفی تشکهای نامناسب است.
9- جراحی؛ انتخاب آخر
بر اساس تحقیقی که در دو دانشگاه آلمان، فرایبورگ و توبینگین صورت گرفته، جراحی ستوان فقرات در موارد بسیاری ضروری نیست. در این تحقیق جامع ۱۲۴۴ فرد دواطلب شرکت کردند که از درد ستون فقرات رنج میبردند. درد این بیماران در ۷۵ درصد موارد بدون جراحی قابل درمان بود. درد کمر این افراد پس از دو سال درمان به طور کامل قطع شد، تا جایی که حتی در عکسبرداری از مهرههای ستون فقرات نیز مشکل تحلیل غضروفی برطرف شده بود.
10- فشار روی سطحی معادل چهار سانتیمتر
فشاری که ستون فقرات بدن تحمل میکند، بر روی غضروفهای بین مهره ها فرود میآید. غضروفها با سطحی حدود چهار سانتیمتر، فشاری را تحمل میکنند که بسته به نوع حرکت متغیر است.
برای این که میزان این فشار را بهتر درک کنید به ارقام زیر توجه نمایید که به طور میانگین برای بزرگسالانی با جثه متوسط و وزنی حدود ۷۵ کیلوگرم اندازهگیری شده است.
دراز کشیده به پشت: فشاری معادل ۲۰ کیلوگرم روی تمام ستون فقرات
دراز کشیده به پهلو: فشاری معادل ۲۵ کیلوگرم روی تمام ستون فقرات
ایستاده: فشاری معادل ۱۰۰ کیلوگرم روی تمام ستون فقرات
ایستاده و خم شده به جلو: فشاری معادل ۲۲۰ کیلوگرم روی تمام ستون فقرات
صاف نشسته: فشاری معادل ۹۰ کیلوگرم روی تمام ستون فقرات
نشسته با پشتی خمیده: فشاری معادل ۱۷۹ کیلوگرم روی تمام ستون فقرات
یک دیدگاه
بازتاب ها: راه های جلوگیری از درد شغلی | توصیه