آشپزی یک مهارت با ارزش است، اما گاهی زمان زیادی میبرد که در این هنر استاد شوید.
به گزارش توصیه به نقل از Businessinsider ؛ سرآشپز حرفهای و مالک یک رستوران، آقای جاناتان لاب، بزرگترین اشتباهاتی را که آشپزهای تازهکار میکنند برای شما بر ملا میکند. او همچنین اشاره کرده که اکثر این اشتباهات، بعد از اینکه در مورد آنها بدانید، براحتی برطرف میشوند.
- چاشنی زدن بیش از حد. آقای لاب گفت که او قبلا از ادویهجات بسیاری برای چاشنی دادن به غذاهای خود استفاده میکرده، اما اینکار تنها طعم غذا را گیج کننده میکند. “یک غذای خوب میبایست در بیشترین حالت ۳ یا ۴ طعم اصلی متفاوت داشته باشد که با رایحهها ترکیب شده باشند.”
- کم داغ کردن ماهیتابه. اگر بخواهید گوشت را قهوهای کنید یا اینکه از تکنیک stir-frying استفاده کنید، میبایست حداقل ماهیتابه را برای ۵ تا ۷ دقیقه داغ کنید. “من یکی از کارکنان خود را بخاطر به دفعات تکرار کردن این اشتباه اخراج کردم.”
- هم زدن مداوم غذا با کفگیر یا قاشق. لاب گفت “به نظر بسیاری از مردم تصور میکنند که سرخ کردن یعنی پختن چیزی در دمای بالا، و این درست نیست، ایده این است که مطمئن شویم غذاهایی که سرخ میشوند هیچوقت در ماهیتابه بخار نکنند، و این یعنی که مرتب آنها را “بپرانیم”، نه اینکه با یک کفگیر هم بزنیم.
- از یک دماسنج آشپزخانه برای خوراکیهای پخته شده استفاده نکنید. با خرید این وسیلۀ ارزان قیمت، میتوانید مطمئن شوید که کیکها و شیرینیهای شما مزۀ بی نظیری خواهند داشت؟
- بیش از حد آب کردن هنگام پخت ملایم غذا (Braising). لاب گفت “من آدمهایی را دیدهام که آنقدر آب به قابلمه اضافه میکنند که گوشت تقریبا به زیر آب می رود. نه! نباید اینکار را بکنید! پخت ملایم با آب پز کردن غذا فرق دارد.
- جایگزین کردن مواد مشابه به خاطر اینکه طعمهای نزدیکی دارند. مطمئن شوید که قبل از اینکار در مورد ویژگیهای شیمیایی وسایلی که جایگزین می کنید اطلاع دارید. در غیر اینصورت، غذای شما ثبات و تعادل مزۀ خود را کاملا از دست خواهد داد.
- اضافه کردن نشاستۀ بیش از حد برای غلیظ کردن سسها. مردم معمولا زود خسته میشوند و با اضافه کردن آرد و نشاسته میخواهند سس خود را غلیظ کنند. اما بهتر است که صبر داشته باشید. اگر که نشاستۀ بیش از حد اضافه کنید، در نهایت سسی بیطعم، زننده و تکه تکه خواهید داشت.