قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
سرخط خبرها
خانه / سلامت / توصیه هایی برای سلامت قلب شما

توصیه هایی برای سلامت قلب شما

فشار خون بالا، دیابت، چاقی و مصرف سیگار از جمله مواردی هستند که بیماری های قلبی را تشدید می کنند اما در بعضی موارد ناهنجاری های قلبی به صورت مادرزادی است. پرولاپس یا ناهنجاری دریچه میترال یکی از ناراحتی های قلبی است که در میان خانم ها به طور شایع دیده می شود و در…

heart-beat

فشار خون بالا، دیابت، چاقی و مصرف سیگار از جمله مواردی هستند که بیماری های قلبی را تشدید می کنند اما در بعضی موارد ناهنجاری های قلبی به صورت مادرزادی است. پرولاپس یا ناهنجاری دریچه میترال یکی از ناراحتی های قلبی است که در میان خانم ها به طور شایع دیده می شود و در واقع بسیاری از خانم ها و دختران جوان از پزشکان شنیده اند که این بیماری را دارند اما در مورد آن اطلاعات زیادی ندارند. دکتر مجیدرضا پورمند، متخصص قلب و عروق اطلاعات کاملی در مورد این بیماری قلبی را در اختیار شما قرار می دهند.

 

● نقشه قلب شما

قلب انسان ماهیچه ای است که به صورت یک پمپ کار می کند و ۴ دریچه دارد، باید بدانید که اختلال در هر کدام از این دریچه ها ناراحتی ها و بیماری هایی جداگانه به همراه علائم گوناگون ایجاد می کند. اختلال در دریچه های قلب می تواند به صورت تنگی، گشادی یا نارسایی خود را نشان دهد که هر کدام از آن ها علائم مخصوص به خود را دارند. قلب به ۲ قسمت چپ و راست تقسیم می شود، حرکت و پمپاژ ناحیه چپ قلب باعث گردش خون در کل بدن می شود و حرکت قسمت راست موجب گردش خون از قلب به داخل ریه ها می شود. سمت چپ بدن که کار پمپ قلب به تمام اعضای بدن را انجام می دهد ۲ دریچه به نام های میترال و آئورت دارد.

● هیجان زده نشوید

اختلال در عملکرد دریچه میترال در خانم ها به خصوص در جوانان شایع تر است. همان طور که گفتیم دریچه میترال یا دریچه دولتی یکی از ۴ دریچه قلب است که بین دهلیز و بطن چپ واقع شده است. خون از ریه وارد دهلیز چپ می شود و بعد از طریق دریچه میترال وارد بطن چپ می شود، در مرحله بعد با پمپ شدن قلب از بطن چپ به تمام بدن گردش پیدا می کند، این کار در تمام طول عمر انسان به طور متوسط ۶۰ تا ۸۰ بار در دقیقه تکرار می شود. گاهی شدت پمپاژ بسته به وضعیت بدن تغییر پیدا می کند یعنی در حالت خواب کم می شود و در حال بیداری، ورزش، هیجان و اضطراب تعداد ضربان های قلب افزایش می یابد و حتی ممکن است به ۱۵۰ بار در دقیقه هم برسد.

● قلب ۴ صدایی

به طور کلی وقتی دریچه های قلب باز و بسته می شوند صدایی تولید می کنند که مجموع ۴ صدایی که از این دریچه ها ایجاد می شود صدای ضربان قلب را دربرمی گیرند. حال هر کدام یک از دریچه ها اختلالی مانند تنگی، گشادی یا پرولاپس صداهای اضافه و غیرعادی را ایجاد می کند، بنابراین پزشک متخصص هنگام معاینه با گوش دادن به صدای قلب از طریق گوشی می تواند این صداهای غیرطبیعی را بشوند و به این که دریچه قلب فرد دچار اختلال شده مشکوک شود.

● تپش قلب را جدی بگیرید

بیماری پرولاپس قلب ناراحتی است که از بدو تولد با فرد همراه است اما ممکن است تا سال های نوجوانی و جوانی هیچ علامتی از خود بروز ندهد و به تدریج که سن بالا می رود علائمی مانند درد قفسه سینه، احساس فشار در ناحیه قفسه سینه، تپش قلب یا تنگی نفس که در حال فعالیت شدت پیدا می کند، در فرد بیمار دیده شوند، این نشانه ها ممکن است در سنین جوانی هم بروز پیدا کند.

● دختران بیشتر در خطرند

همان طور که ابتدای بحث اشاره کردیم بیماری پرولاپس به طور مادرزادی در افراد دیده می شود بنابراین عوامل ژنتیک تاثیر گذارند؛ اگر فردی به این بیماری مبتلا شود به احتمال زیاد یکی از اعضای خانواده اش مانند دایی، عمه یا عمو به این بیماری دچار هستند. بیماری پرولاپس قلب بیشتر در خانم ها به طریق ژنتیک منتقل می شود و به ارث می رسد. برای مثال اگر مادری به بیماری پرولاپس مبتلا شود احتمال این که این بیماری به دخترانش منتقل شود خیلی بیشتر از انتقال آن به پسرانش است.

● افسردگی را با پرولاپس اشتباه نگیرید

علائم این ناراحتی در سنین نوجوانی و جوانی در خانم ها به طور شایع تری دیده می شود البته در بعضی مواقع پیش می آید که شخصی به این بیماری مبتلا شود اما باز هم هیچ علامت مشخصی از آن را نداشته باشد و وقتی فرد آزمایش اکوکاردیوگرافی را انجام می دهد پزشک متخصص متوجه می شود، دریچه میترال دچار پرولاپس شده است. بنابراین خانم ها باید به علائم این بیماری توجه کنند در مواقعی که عصبی هستند بیشتر خود را نشان می دهد. معمولا پرولاپس دریچه میترال را سندرمی می گویند که با علائم عصبی همراه است، البته وقتی افراد اضطراب، استرس یا سابقه افسردگی دارند ممکن است در کنار آن به ناهنجاری پرولاپس دریچه میترال هم دچار باشند که در این شرایط این ۲ ناراحتی به هم ربطی ندارند. پرولاپس دریچه میترال باعث بروز افسردگی و اضطراب نمی شود تنها موضوع مهم این است چون این افراد سابقه استرس دارند، دچار تپش قلب بالا می شوند و این برای شان ناخوشایند و دردناک خواهد بود و با کوچک ترین اضطرابی ضربان قلب افزایش می یابد.

● هر سال باید چک شوید

تشخیص نارسایی و ناهنجاری پرولاپس دریچه قلب از طریق سونوگرافی این عضو تشخیص داده می شود و فرد بیمار باید هر سال آزمایش اکوکاردیوگرافی را برای بررسی شرایط قلبی خود انجام دهد تا پزشک متخصص بفهمد که بیماری در چه مرحله ای قرار دارد و آیا روند آن پیشرفتی کرده است یا خیر. در موارد بسیار نادری ممکن است بیماری پرولاپس پیشرفت کند و فرد مبتلا نیاز به عمل جراحی دریچه قلب داشته باشد با این حال احتمال شدت این بیماری در صورت تشخیص و درمان به موقع بسیار کم است.

● قلب میکروبی

برعکس این که شیوع بیماری پرولاپس دریچه میترال در خانم ها بیشتر است، میزان پیشرفت این بیماری در مردان بیش از زنان مشاهده می شود. بیماری پرولاپس ناراحتی خطرناکی نیست بنابراین عوارض چندانی به همراه ندارد و مشکل جدی برای بیمار ایجاد نمی کند فقط باید علائم این بیماری را از بین برد که همان تپش قلب ناشی از تند شدن ضربان قلب، احساس درد در قفسه سینه است.

داروهایی که معمولا برای درمان این علائم تجویز می شوند ضربان قلب را کنترل می کنند و باعث می شوند تا درد و تپش قلب بیمار از بین برود. نکته بسیار مهم در پرولاپس دریچه میترال به خصوص در بیمارانی که با نارسایی همراه است، دریچه ها مستعد این هستند که دچار عفونت شوند. در یک جراحی کوچک به خصوص در جراحی های دهان و دندان به دلیل این که میکروب ها هنگام عمل در دهان پخش می شوند، با خون همراه می شوند و ممکن است این میکروب ها در جریان خون حرکت کنند و روی این دریچه بنشینند و در این ناحیه عفونت ایجاد کنند. افرادی که به پرولاپس و نارسایی قلب دچار هستند قبل از اعمال دندان پزشک یا عمل هایی در دستگاه گوارش و مجرای ادراری شان حتما باید آنتی بیوتیک مناسب را طبق نظر پزشک مصرف کنند.

● دریچه کمانی شکل

یکی از مشکلاتی که برای افراد مبتلا به پرولاپس قلب به وجود می آید افزایش ناگهانی و سریع ضربان قلب است و در بعضی از افراد هم مشکل تنگی نفس شدید رخ می دهد که باعث ناراحتی آن ها می شود. به طور کلی، پرولاپس دریچه میترال بیماری خطرناکی نیست و عوارض چندانی برای بیمار ندارد. در این بیماری دریچه میترال به جای این که به صورت افقی قرار گیرد به شکل یک کمان قرار می گیرد و حالت بسته شدن دریچه مختل می شود حال اگر عمل بسته شدن دریچه علاوه بر تغییر شکل ناکارآمد هم باشد، پرولاپس با نارسایی قلب همراه می شود. در این شرایط بیمار باید تحت درمان و مراقبت های جدی تری قرار گیرد چون ممکن است این ۲ ناهنجاری به مرور زمان شدت پیدا کند و سلامت بیمار را به خطر بیندازند.

● خود درمانی ممنوع

حتما شما آگاه هستید که مصرف هرگونه دارویی بدون تجویز پزشک کار درستی نیست و می تواند در بعضی مواقع سلامت شما را به خطر بیندازد. برخی از خانم ها بدون توصیه پزشک قرص پروپرانولول را برای کاهش تپش قلب شان استفاده می کنند و شاید از دوستان یا همکاران شان شنیده اند که مصرف آن می تواند تپش قلب شان را آرام کند اما چنین افرادی باید بدانند ممکن است ضربان بالا و تپش قلب و علائم دیگرشان دلیل دیگری داشته باشد یعنی شاید ناراحتی آن ها یک تپش ساده نباشد و دلیل آن مواردی مانند گرفتگی عروق قلبی، گشادی یا تنگی دریچه باشد و مصرف پروپرانولول تنها علائم دیگر را از بین می برد و در نتیجه پزشک متخصص دیگر نمی تواند به درستی بیماری را تشخیص دهد، در واقع با از بین رفتن علائم شناخت بیماری دشوار می شود و در درازمدت ممکن است، بیماری اصلی پیشرفت کند ولی آن ها آن را جزو علائم اضطراب و استرس به حساب بیاورند. اگر افراد در ناحیه قلب دچار ناراحتی هستند حتما باید داروهای قلبی را با دستور پزشک مصرف کنند و در مورد آن ها مطمئن شوند.

● این بار فرصت اشتباه ندارید

شما باید در مورد قلب تان وسواس به خرج دهید چون قلب مانند اعضای دیگر بدن نیست که به آن فرصت دهید تا التیام پیدا کند و اگر اشتباهی در مورد آن مرتکب شوید به سختی قابل بازگشت است. اگر دچار علائم قلبی که به آن اشاره کردیم شدید حتما باید آن ها را جدی بگیرید و تحت معاینه دقیق پزشک قرار بگیرید تا هرچه زودتر درمان مناسب را برای آن انجام دهید. شایع ترین علت مرگ در کل جوامع سکته و حملات قلبی هستند که در ۵۰ درصد موارد این ناراحتی هیچ گونه عارضه و علائم قبلی نیز به همراه ندارد یعنی اولین علامت همان آخرین علامت است. بنابراین در مورد ناراحتی های قلبی باید خیلی دقت کنید و اگر دوست یا خواهرتان علائم مشابهی مانند شما را دارد نباید فکر کنید، شما هم به بیماری او مبتلا هستید و داروهای مشابه او را مصرف کنید. چون هر چند که علائم ظاهری یکی است اما ممکن است عامل آن چیز دیگری باشد و خوددرمانی شما خطر جانی را به همراه داشته باشد.

● چاقی، تپش قلب تان را زیاد می کند

از آنجایی که پرولاپس یک بیماری مادرزادی است و عواملی مانند چاقی، فشار خون، مصرف سیگار و دیابت که می توانند عامل گرفتگی عروق قلبی باشند هیچ کدام دلیل ایجاد بیماری پرولاپس نیستند اما هر کدام از این مواردی که نام بردیم می توانند علائم پرولاپس دریچه میترال را تشدید کنند در نتیجه تپش قلب افزایش پیدا می کند و نشانه های دیگر بیماری نیز پیشرفت می کنند.

● سالم زندگی کنید

یکی از مواردی که در بهبود بیماری پرولاپس دریچه میترال تاثیر مثبت می گذارد این است که فرد بتواند در محیطی آرام زندگی کند و از هر روشی که به آرامش روحی آن ها کمک کند استفاده کنند و تغذیه سالم را در پیش بگیرند. در مواردی که شدت این بیماری بالاست، انجام ورزش های شدید را توصیه نمی کنیم به این علت که تپش قلب بیمار را افزایش می دهد.

نقد و بررسی

User Rating: Be the first one !

درباره ی Abtin

Abtin

مطلب پیشنهادی

روش بند آوردن خون در 10 ثانیه

روش بند آوردن خون در 10 ثانیه

گاهی حوادثی رخ می دهد که منجر به خونریزی قسمتی از بدن میشود در این …

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.