اگر سیستم ایمنی بدن از مقابله با ذرات آلرژی زا و دفع آنها خودداری می کند، بر فرد مبتلا به آلرژی فصلی واجب است که بخشی از محیط زندگی خود را تغییر دهد.
به نظر می رسد که با فرارسیدن بهار، فصل شیوع آلرژی ها و حمله به افراد بی گناهی که تا قبل از عطسه کردن و دچار آبریزش بینی شدن از تماشا تغییر فصل احساس شادی و خرسندی می کردند، نیز از راه می رسد. موسم بهار زمانی است که بسیاری از مردم در می یابند که نسبت به چیزهای خاصی واکنش های آلرژیک دارند و برای برخی دیگر، بهار فصل ناگزیر خرید دستمال کاغذی ها و داروهای متعددی است تا شاید درد و ناراحتی شان تسکین پیدا کند.
اما راه هایی وجود دارند که می توان با کمک آنها واکنش های آلرژیک و ذرات آلرژی زا را در بخش قابل توجهی از زندگی فرد به حداقل رساند. اگرچه به عنوان یک انسان، غیر ممکن است که یک پیله بسازیم و خود را تا تابستان در آن پنهان کنیم، اما در این مطلب توصیه چند پیشنهاد واقع بینانه تر برای کنترل آلرژی فصلی ارائه کرده ایم که در ادامه آنها را مرور می کنیم.
۱- نخستین گام برای استقبال از فصل شکوفایی طبیعت، یک خانه تکانی بهاری است. اگرچه ممکن است زدن ماسک هنگام خانه تکانی شما را از خطر بمباران گرد و غبار در امان نگاه دارد، اما آنچه که مسلم است خانه تکانی امری ضرروی است.
۲- گرمای مصنوعی و فقدان هوای تازه در فصل زمستان اغلب باعث می شود که گرد و غبار زیاد در کابینت ها و گوشه و کنار خانه جا خوش کنند . همیشه بهترین راه برای شروع کار، خلاص کردن خانه از شر این مزاحم های زیان آور است.
۳- تمیز نگاه داشتن مداوم خانه برای افرادی که از آلرژی رنج می کشند، امری اجتناب ناپذیر است. هنگامی که کار شستشو و تمیزکاری اساسی خانه به پایان رسید،یک نظافت سطحی هفتگی می تواند شرایط امن و بی خطری را برای افراد بشدت حساس فراهم کند. خانه تکانی بهاری می تواند زمان تعویض وسایل خواب باشد تا اتاق خواب به محیطی عاری از آلرژی تبدیل شود.
۴- ممکن است در اکثر خانه ها بالش های مخصوص ضد آلرژی وجود داشته باشد، اما برای آن افرادی که دچار واکنش های شدید آلرژیک می شوند، تشک ها و فنرهای مارپیچ تختخواب هایی موجود است که دارای بافت های پارچه ای محکم هستند و مانع ورود مایت های گرد و غبار به داخل آن می شوند.
۵– یکی دیگر از تغییراتی که می توانید در خانه اعمال کنید، اضافه کردن قالیچه های کوچک به آن است. خرید قالیچه های کوچک نه تنها می تواند نمای حتی یک اتاق موکت شده را زیباتر کند، بلکه باعث می شود که قالیچه ها عاری از ذرات آلرژی زا باشد. همانطور که می دانید می توان به طور منظم و با دمای بالا بسادگی قالیچه ها را تمیز کرد و مایت ها( این موجودات ذره بینی موذی)را از بین برد.
۶- از نظر شستشو، ملحفه ها ، رومیزی ها ودستمال سفره های کتان، حوله ها و لوازمی از این قبیل باید با دمای حداقل ۱۳۰ درجه شسته شوند. اگر ماشین لباسشویی خانگی شما فاقد چنین درجه بالایی است ، می توانید برای شستشوی لوازم مذکور به لباسشویی های بیرون مراجعه کنید.
۷- همیشه امکان برخورداری از محیطی با هوای تمیز و پاک میسر نیست, اما راه هایی وجود دارد که شما می توانید با به کار بستن آنها محیطی کم آلرژی زا تر داشته باشید. می توانید به جای پایین کشیدن شیشه خودرو که باد مواد آلرژی زا را نیز با خود به داخل می آورد، از دستگاه تهویه مطبوع برای تازه کرده محیط داخلی خودرو استفاده کنید.
۸- از کشیدن سیگار و تماس با افراد سیگاری دوری کنید و اگر فردی قصد دارد حتما سیگار بکشد،از او بخواهید این کار را بیرون از محیط بسته انجام دهد؛ زیرا خانه و خودروی بدون دود سیگار نقش موثری را در جلوگیری از واکنش های آلرژیک ایفا می کند.
۹- وجود یک دستگاه رطوبت گیر می تواند از بسیاری از مشکلات مایت های گرد و غبار پیشگیری کند؛ زیرا آنها نمی توانند در رطوبت زیر ۴۵ درجه رشد و تکثیر کنند. اما اگر این اقدام نیز مفید واقع نشد، نصب یک فیلتر هوا یا دستگاه پالایش میکروبی هوا می تواند تا حدودی از مشکلات مایت ها بکاهد.
۱۰- یک راه دیگر، دوری از حیوانات خانگی است.اکثر مردم به حیوانات خانگی آلرژی دارند. برخی از مردم مبتلا به حساسیت شدید ارثی موسوم به آتوپی هستند و تماس این افراد با پروتئین های موجود در بزاق، شوره (پوسته های پوست بدن) حیواناتی نظیر: سگ ، گربه و اسب و یا پروتئین موجود در ادرار حیواناتی مانند خرگوش ها، موجب حساسیت شدید در آنها می شود.
به طور کلی، راه های متعددی برای تخفیف درد و ناراحتی ناشی از حساسیت های فصلی وجود دارد. اگرچه ممکن است این امر مستلزم تلاشی بیشتر از گرفتن یک نسخه دارویی باشد، اما شاید ارزش این را داشته باشد که با زندگی در محیطی پاکیزه و در امان ماندن از مایت ها و میکروب، از سلامت کلی بیشتری برخوردار شد.
یک دیدگاه
بازتاب ها: ۵ سئوال درباره مراقبت از زخم | توصیه