فرض کنید میخواهیم یک کیک تولد عالی درست کنیم، اگر بتوانیم یک کیک ساده و اسفنجی را خوب بپزیم، تقریبا نصفه بیشتر راه را رفته ایم. کلا پایه اکثر کیک هایی که حرفه ای درست و تزیین شده اند، یک کیک ساده اسفنجی است. شاید تکراری باشد ولی دوباره طرز تهیه آن را مرور می کنیم.
مواد لازم برای کیک اسفنجی ساده :
آرد | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
شیر | 1 پیمانه |
وانیل | 2 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 2/3 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
بکینگ پودر | 2 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده :
ابتدا زردهها و سفیده تخممرغ ها را از هم جدا کنید. سفیدهها را با همزن برقی خوب بزنید تا فرم گرفته، سفید شود تا از ظرف نریزد، سپس آن را در یخچال بگذارید.
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. زردهها را در یک ظرف مناسب با شکر و وانیل خوب هم بزنید تا سفید و کش دار شود. حالا کمکم به آن روغن و شیر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
در یک ظرف آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و دو بار آنها را الک کنید، سپس آن را به مخلوط زرده اضافه کنید. در انتها سفیده را هم به مواد اضافه کنید. مواد را به حالت دورانی هم بزنید. دقت کنید که مواد را در یک جهت هم بزنید تا کیک به خوبی پف کند.
مایه کیک را داخل قالب مورد نظرتان که قبلاً چرب کردهاید بریزید و آن را در فر به مدت 45 دقیقه قرار دهید تا کیک بپزد.
بعد از آنکه کیک آماده شد، آن را از فر درآورید و صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس آن را از قالب درآورید. بعد از آنکه کیک خنک شد، آن را از عرض به دو قسمت تقسیم کنید. روی یک لایه را با خامه بپوشانید، سپس لایه دیگر را روی آن قرار داده و آن را هم با خامه بپوشانید. کیک را با میوه دلخواه، تکههای شکلات و در صورت تمایل شکلات سفید آب شده تزیین کنید.
فوت و فن :
تخم مرغ و شیر باید به دمای محیط رسیده باشند.
قبل از پخت و آماده کردن کیک باید ظرف ها خشک و تمیز باشند.
منبع : مجله آشپزی مثبت