قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
سرخط خبرها
خانه / سلامت / چرا گوشت های فرآوری شده برای سلامتی شما مضر است؟

چرا گوشت های فرآوری شده برای سلامتی شما مضر است؟

گوشت فرآوری شده به دلیل مقادیر زیاد مواد شیمیایی که برای افزایش مدت زمان نگهداری این مواد غذایی به آن ها اضافه می شود و به طور معمول در گوشت تازه نیست؛ غذایی ناسالم است که منشع اصلی بسیاری از بیماری ها و انواع سرطان شناخته شده است. در این مطلب اختصاصی از سایت توصیه نگاهی دقیقتر به این فرآورده ها می اندازیم؛ پس توصیه می شود خواندن این مطلب را از دست ندهید.

 

چرا گوشت های فرآوری شده برای سلامتی شما مضر است؟

گوشت فرآوری شده چیست؟

گوشت فرآوری شده  گوشتی است که دودی ، نمک سود شده, کنسرو, خشک شده باشد و یا هرنوع افزودنی برای افزایش طول عمر گوشت به آن اضافه کرده باشند.

انواع گوشت فرآوری شده  عبارت است از:

۱٫سویس، کالباس، هات داگ

۲٫ژامبون و بیکن

۳٫گوشت کبابی ،نمک سود شده و خشک شده

۴٫گوشت دودی

۵٫گوشت گاو خشک شده

۶٫کنسرو انواع گوشت

دقت داشته باشید که گوشت منجمد شده، گوشت چرخ کرده و گوشت تکه شده جز گوشت فرآوری شده نیستند.

نکته :گوشت فرآوری شده هر نوع گوشت دودی شده ،نمک سود شده و خشک شده است مانند سوسیس، بیکن و ژامبون .

 رابطه گوشت فرآوری شده و زندگی ناسالم

 رابطه گوشت فرآوری شده و زندگی ناسالم

زمانی که مصرف گوشت فرآوری شده در زندگی روزمره شما زیاد باشد ؛ سبک زندگیتان ناسالم است. در چنددهه اخیر آگاهی مردم نسبت به زندگی سالم بسیار بالا رفته است. تعداد افراد سیگاری در میان کسانی که گوشت فرآوری شده میخورند نسبت به سایر مردم بیشتر است. یعنی بسیاری از کسانی که از این محصولات استفاده میکنند اغلب سیگاری هستند.

در این سالها همواره تلاش بر این بوده که مردم از فرآورده گوشتی و زندگی ناسالم دوری کنند و تحقیقات بسیاری در این زمینه صورت گرفته تا این عامل را از زندگی مردم حذف کنند اما در اکثر مواقع این تحقیقات در حذف این عوامل ناموفق بوده اند.

ممکن است بین مصرف فرآورده های گوشتی و بیماری های مزمن برای مصرف کنندگان این محصولات رابطه ای وجود داشته باشد زیرا مشاهده شده است که این دسته از افراد عادت های ناسالم و بد دیگری نیز دارند.

محققان همواره در تلاشند تا رابطه ای میان این محصولات و بیماری های مزمنی که برای مصرف کنندگان این محصولات رخ می دهد رابطه ای پیدا کنند.

نکته: افرادی که  بیشتر از فرآورده های گوشتی استفاده میکنند سبک زندگی ناسالمی دارند که ممکنا است با سایر عادت های بد زندگیشان و یا بیماری هایی که به آن دچار می شوند مرتبط باشد.

 رابطه گوشت فرآورده شده و بیماری های مزمن

خوردن گوشت فرآوری شده با افزایش خطر بسیاری از بیماریهای مزمن مانند:

همراه است.

مطالعات حاکی از آن است که مصرف این محصولات خطر ابتلا به این بیماری ها را افزایش می دهد ؛اما هنوز نمی توان ثابت کرد که گوشت فرآوری شده علت این بیماری هاست. با این حال شواهدی وجود دارد که می تواند شمارا قانع کند که این محصولات را استفاده نکنید و شاید دلیل بروز این بیماری ها همین محصولات باشد. مطالعات بروی حیواناتی مانند موش نشان داده است که گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش داده است.

شاید نتوان این مواد را عامل اصلی بیماری ها دانست اما چیزی که مشخص است این است که این محصولات مواد شیمیایی مضری دارند که برای بدن خوب نیست.

تحقیات در این باره همچنان ادامه دارد.

نکته: مصرف بالای گوشت فرآوری شده در طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان روده و معده و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

نیتریت ،ترکیبات نیترات و نیتروسامین

N-nitroso عامل بروز سرطان در بدن است که از عوارض جانبی مصرف گوشت فرآوری شده شناخته می شود.

این ماده از نیتریت (نیتریت سدیم) است ؛ از افزودنی هاییست که به گوشت فرآوری شده اضافه می شود.

نیتریت سدیم به ۳ دلیل به عنوان افزودنی  استفاده می شود:

۱٫ برای حفظ رنگ صورتی و قرمز گوشت.

۲٫برای بهتر شدن طعم گوشت و جلوگیری از اکسید شدن چربی در معرض هوا.

۳٫٫ برای جلوگیری از رشد باکتری ها، بو و طعم بهتر و کاهش خطر مسمومیت غذایی.

نیتریت و ترکیبات مرتبط با آن ، مانند نیترات، در مواد غذایی دیگری نیز وجود دارند. مثلا، برخی از سبزیجات درصد نسبتا بالایی نیترات دارند که برای بدن و سلامتی بسیار مفید است.اما باید دقت داشت که همه نیترات ها مفید نیستند.نیترات  موجود در گوشت فرآوری شده در بدن  به ترکیب مضر N-nitroso تبدیل و در نهایت به نیتروسامین که نوعی سم است بدل می شود. نیتروسامین علاوه بر اینکه در ترکیب گوشت فرآوری شده وجود دارد؛ درترکیبات  آب آلوده، غذاهای شور و دود سیگار نیز یافت می شود.

وقتی گوشت در معرض حرارت بسیار بالا (۱۳۰ درجه سانتی گراد ) قرار بگیر مثل وقتی که گوشت را بیکن میکنید و یا آنرا دودی میکنید نیتروسامین درآن تشکیل میشود. براساس مطالعات ،نیترو سامین نقش عمده ای در ایجاد سرطان روده و معده دارد.

نکته: سرخ کردن و دودی کردن گوشت باعث می شود مقادیر زیادی نیترو سامین در گوشت تولید شود که نقش مهمی در سرطان روده و معده دارد.

هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه ای (PAHs)

هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه ای (PAHs)

دودی کردن گوشت یکی از روش های قدیمی نگهداری گوشت برای طولانی مدت است. در این روش گوشت را روی آتش و یا با نمک خشک میکردند. اما اینکار باعث بوجود آمدن ترکیبات مضری در گوشت به نام  هیدروکربن های آروماتیک چندحلقه ای می شود. PAH های ترکیباتی هستند که هنگام سوختن مواد طبیعی آزاد می شوند. زمانی که شما گوشت را دودی، کبابی یا گریل میکنید این مواد روی سطح گوشت نشسته و جذب آن می شوند

علاوه براین وقتی :

۱٫چوب یا زغال سوخته می شوند.

۲٫چربی گوشت روی سطح داغی ریخته شود.

۳٫گوشت بسوزد و یا زیاد سرخ شود.

نیز این ماده تشکیل می شود.به همین دلیل است که میزان PAH موجود در گوشت های دودی شده بسیار زیاد است. بسیاری خطرات سلامتی که گوشت فرآوری شده دارد نیز به دلیل وجود همین ماده در این گوشت ها است.

بر اساس مطالعاتی که بروی حیوانات صورت گرفته  PAH  باعث بروز سرطان می شود.

نکته: گوشت دودی شده حاوی مقادیر زیادی هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای است که باعث بروز نشانه های سرطان در مطالعات بروی حیوانات شده است.

 اسید های آمینه هتروسیکلیک (HCA ها)

اسید آمینه  هتروسیکلیک دسته ای از ترکیبات شیمای هستند که هنگام پختن گوشت و ماهی در حرارت بالا (سرخ کردن و کباب کردن)در گوشت تشکیل می شوند.

مقادیر بسیاری از این عنصر در ژامبون، گوشت همبرگر، سوسیس و بیکن وجود دارد ؛اما این ماده فقط محدود به گوشت فرآوری شده نیست و در مواد غذایی دیگر نیز وجود دارند.

در آزمایشی بروی حیوانات مشخص شد؛ زمانی که مقادیر زیادی از HCA را به حیوانات بدهیم باعث بروز سرطان در آن ها می شود. در واقع این مقداری که از آن صحبت می کنیم بسیار بیشتر از مقدار معمول در رژیم غذایی انسان هاست.اما مطالعات نشان داد ه است که این ماده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، سینه و پروستات را افزایش می دهد.

بهتر است از گوشت بخارپز شده یا گوشتی که روی حرارت ملایم پخته شده است استفاده کنید و از خوردن گوشت سرخ شده و سیاه شده حتی الامکان خودداری کنید.

نکته: برخی از گوشت های فرآوری شده حاوی مقادیر زیادی از اسید آمینوهای هیدروسایکیلک (HCA) هستند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.مانند ماهی کبابی.

سدیم کلرید (نمک)

سدیم کلرید (نمک)

برای هزاران سال، نمک به مواد غذایی به عنوان نگهدارنده اضافه می شد.علاوه بر این به عنوان طعم دهنده به غذاها نیز افزوده می شود. در ترکیبات گوشت فرآوری شده از میزان بالای سدیم کلرید یا همان نمک استفاده می شود.مصرف بیش از حد نمک نقش مهمی در افزایش فشار خون و بیماری های قلبی به خصوص در کسانی که سابقه فشار خون دارند ایفا میکند.

علاوه بر این نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد زیرا باعث رشد باکتری هلیکوباکتر پیلوری ،باکتری که باعث ایجاد زخم معده می شود،شده که عامل خطرناکی است که  به بروز سرطان معده کمک میکند.

اضافه کردن مقداری نمک به کل غذا باعث بهتر شدن طعم و مزه غذای می شود اما مصرف بیش از حد آن خطرناک است .به نمک سم سفید می گویند پس در مصرف آن احتیاط کنید.

نکته: گوشت فرآوری شده مقادیر زیادی نمک دارد که سلامتی را به خطر می اندازد.

پیام اصلی:

گوشت فرآوری شده حاوی ترکیبات شیمیایی مختلفی است  که به طور طبیعی در گوشت تازه وجود ندارد. بسیاری از این ترکیبات برای سلامتی مضر هستند؛ به همین دلیل، خوردن مقدار زیادی ازمحصولات گوشت های فرآوری شده برای مدت طولانی( چند سال یا چند دهه) ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن، به خصوص سرطان را افزایش دهد.

با تمام این گفته ها مصرف مقادیر کم ازاین  ماده های غذایی مضر نیست فقط مطمئن شوید که به ماده غذایی اصلی رژیمتان بدل نشده و در مصرف آن زیاده روی نکنید بطوری که هرروزه بخواهید از این مواد استفاده کنید.

در آخر اینکه مصرف گوشت های فرآوری شده را کاهش دهید و به جای آن مواد غذایی تازه را در رژیم غذایتتان بگنجانید.

این مطلب توسط تیم مترجمین سایت توصیه ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع (Tosiye.ir) مجاز می باشد.

منبع: authoritynutrition.com

درباره ی Alim

Alim
دانشجوی مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار از نویسندگان سایت توصیه هستم و به طراحی سایت و برنامه نویسی علاقه دارم , امیدوارم مطالب مفیدی برای شما فراهم کنم.

مطلب پیشنهادی

معجزه ای به نام مویز

معجزه ای به نام مویز

معجزه خوردن ۲۱ عدد مویز به صورت ناشتا     به کار گرفتن توصیه های …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *