روانشناسان دریافتند هورمونهای جنسی به شدت علایق شغلی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
به گزارش سه نسل به نقل از برنا: روانشناسان دریافتند هورمونهای جنسی به شدت علایق شغلی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
«آدرینی ام. بلتز»، فارغ التحصیل روانشناسی به همراه، «شری آی. برنبام»، استاد روانشناسی و «پن استیت»، متخصص اطفال معتقدند:« تحقیقات از تاثیرات هورمونها بر علایق کاری مرتبط با کار در مقابل اشیاء خبر میدهد».
برنبام و همکارانش به علایق کاری عمومی مرتبط با علم، تکنولوژِی، مهندسی و ریاضی(STEM) که نشان دهنده تفاوت های جنسیتی هستند، نگاهی انداختند.
در تحقیقات این سه روانشناس، نوجوانان و جوانان مبتلا به سندرم آندروژنیتال(CAH)(اختلال هورمون) که اختلالی مادری زادی است، با برادر و خواهرهایی که مبتلا به این بیماری نیستند، مورد بررسی قرار گرفته شدند.
مبتلایان به این بیماری در دوره رحمی بیشتر در معرض آندروژن، یک نوع هورمون جنسی است قرار می گیرند. آنها دریافتند زنان مبتلا به این بیماری از نظر ژنتیکی زن هستند اما از نظر علایق ، گرایشاتی شبیه به مردها دارند.
گزارشات نشان دادند زنانی که مبتلا به CAH هستند به صورت معناداری بیشتر از زنانی که مبتلا نیستند، به کارهای مرتبط با اشیاء در مقابل کارهای مرتبط با افراد، علاقمندند.
محققین دریافتند که علایق کاری به صورت مستقیم با مقدار آندروژنی که زنان مبتلا به CAH در معرض آن قرار گرفته اند مرتبط است.( آن هایی که در دوره رحمی در معرض آندروژن قرار گرفته اند به کارهای مرتبط با اشیاء بیشتر علاقمندند).
به گفته ی برنبام« ما تاثیر تجربیات اولیه را بدست آوردیم. به نظر ما این علایق به طور ظریفی با رشد اولیه در ارتباط است»
زنانی که مبتلا به CAH بودند، علایق کمتری به شغل های مرتبط با اشیاء، مانند مهندسی و طراحی داشتند و بیشتر به کارهایی که بر روابط انسانی تمرکز داشتند مانند فعالیت های اجتماعی یا معلمی، علاقه نشان می دادند.
همچنین در تحقیقات تفاوت معناداری بین مردان مبتلا به این بیماری با آن هایی که مبتلا نبودند، پیدا نشد.
به گفته بلتز« ما دریافتیم شاید تاثیرات زیستی بر گرایش به اشیاء، منجر به آن خواهد شد که زنان کمتر به دوره های STEM بروند؛ چرا که آنها علاقه به مردم دارند. شاید می توانستیم نشان دهیم این دوره ها با علاقه به مردم هماهنگ است”.
محققین از شرکت کنندگان خواستند ۶۴ شغل را براساس:
۱- دوست دارم این کار را انجام دهم
۲- دوست ندارم این کار را انجام دهم
۳- تفاوتی نمی کند
درجه بندی کنند.
شغل ها به ۶ گروه تقسیم شدند
۱- واقعی
۲- تحقیقی
۳- هنری
۴- اجتماعی
۵- اقتصادی
۶- شغل های متعارف
لیست مورد نظر و دسته بندی آن ها بر اساس انتشارات معروفی و مجموعه های معتبر که از مشاوران کار استفاده می کنند، استخراج شد.
گروه های واقعی و نخستین مانند کشاورز و دانشمند، شیء محور هستند. گروه های اجتماعی و هنری مانند معلم و هنرمند، شغل های مردم محور است و شغل های متعارف مانند دلال معاملات ملکی و مدیر هتل در میانه قرار می گیرد.