قالب وردپرس قالب وردپرس آموزش وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس
سرخط خبرها
خانه / سرگرمی / خورش آلو گشنیز

خورش آلو گشنیز

در این خورش منظور از آلو، سیب زمینی است. چون مردم جنوب تا یکی دو نسل پیش سیب زمینی را که از هندوستان آمده بود مانند هندی‌ها (آلو زمینی) می‌نامیدند.

خورش آلو گشنیز
مواد لازم برای خورش آلو گشنیز برای ۵ تا ۶ نفر :

 روغن یک پیمانه
پیاز یک عدد، درشت خرد شده
 سیر ۴ پر، کوبیده
ادویه‌ی خورشی یک قاشق چایخوری
فلفل قرمزیک قاشق چایخوری
گوشت خرد شده۵۰۰ گرم
لیمو عمانی۴ عدد
گشنیز ساطورییک کیلوگرم
گرد لیمو عمانییک قاشق سوپخوری
سیب زمینی خرد شده۳ عدد
نمکیک و نیم قاشق چایخوری
محلول زعفرانیک قاشق سوپخوری

طرز تهیه خورش آلو گشنیز :
مقداری از روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز را به آن اضافه کرده، اجازه دهید تا طلایی رنگ شود.

سیر، ادویه‌ها و گوشت را اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه‌ی دیگر هم بزنید تا گوشت خرمایی رنگ شود. ۳ پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

لیمو عمانی‌ها را سوراخ کرده و در یک پیمانه آب خیس کنید و پس از آن که گوشت کمی پخت به خورش بیفزایید.

گشنیز را هم در مقداری روغن خوب سرخ کنید و در اواخر طبخ، گرد لیمو عمانی و گشنیز را به همراه سیب زمینی به خورش بیفزایید و به مدت ۴۵ دقیقه‌ی دیگر خورش را بپزید تا قوام آمده و به روغن بیفتد.

در آخر نمک و محلول زعفران را اضافه و خورش را بعد از یکی دو جوش از حرارت بردارید.

نکته برای پخت خورش آلو گشنیز:
* این دستور ۱۰۰ گرم کربوهیدرات، ۱۲۰ گرم پروتئین، ۲۶۰ گرم چربی و ۳۲۲۰ کیلوکالری انرژی دارد.

* در این خورش منظور از آلو، سیب زمینی است. چون مردم جنوب تا یکی دو نسل پیش سیب زمینی را که از هندوستان آمده بود مانند هندی‌ها (آلو زمینی) می‌نامیدند.

* این غذا متعلق به جنوب ایران می‌باشد.

منبع: ماهنامه‌ی هنر آشپزی، شماره‌ی ۶۹ – tebyan.net

نقد و بررسی

User Rating: Be the first one !

درباره ی Saeed

مطلب پیشنهادی

زن چینی همه چیز خوار

زن چینی همه چیز خوار

یک زن چینی با خوردن اشیای عجیب مانند ماهی قرمز زنده، مارماهی زنده، کرم زنده …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *