به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، محققان موفق شدند تاثیر لیکوپن موجود در جلبک دریایی کلرورلا را بر آسیبهای اکسیداتیو و التهاب ناشی از کلسترول خون بالا به اثبات برسانند.
لیکوپن یک رنگدانه طبیعی و مسئول رنگ قرمز در بسیاری از میوهها و مخصوصا گوجهفرنگی است. هر چند که نقش لیکوپن ترانس موجود در گوجهفرنگی در کنترل تصلب شرایین پیش از این نیز گزارش شده بود، اما اولین بار است که گزارشی مبنی بر تاثیر ایزومرهای سیس- لیکوپن به دست آمده از یک منبع در دسترس همچون جلبکهای سبز بر بیمارانی با کلسترول خون بالا منتشر میشود.
در این تحقیق، محققان موشهایی را که با رژیم غذایی پر کلسترول تغذیه شده بودند، مورد درمان دارویی با لیکوپن قرار دادند. اثرات لیکوپن موجود در جلبک و لیکوپن به دست آمده از گوجهفرنگی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت و سپس پارامترهای مورد نظر اندازهگیری شد.
در موشهایی که با لیکوپن به دست آمده از جلبک تحت درمان قرار گرفته بودند، کلسترول کل، لیپوپروتئین با دانسیته پایین و تریگلیسیرید کاهش مشخصی را نشان میداد. سطوح لیپوپروتئین با دانسیته بالا در موشهایی که با لیکوپن جلبکی تحت درمان قرار گرفته بودند افزایش پیدا کرد و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان مثل کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز و فعالیت آنزیمهای ضدالتهاب همچون سیکلواکسیژناز نیز افزایش قابل توجهی نشان میداد.
مطالعات بیماریشناختی نشان داد که لیکوپن به دست آمده از جلبکها میتواند به درمان بیماری کبد چرب و پلاک آئورتی کمک کند و در مقایسه با داروها کارایی مطلوبی داشته باشد. این ماده اثرات ضداکسیدان و ضدالتهابی روشنی در موشهای چاق با کلسترول بالا نشان میداد؛ لذا محققان پیشنهاد میدهند جلبک دریایی کلرورلا میتواند گزینه خوبی برای درمان چربی خون بالا باشد.
منبع : ایسنا