به نقل از ifehack.org ؛ افلاطون، نیوتون، انیشتین، هاووکینگ، اینها بعضی از نابغهترینها از زمان پیدایش بشر هستند. علیرغم این حقیقت که هرکدام از این افراد در دورههای متفاوت تاریخی زندگی میکردهاند، اما صفات مشترک فراوانی داشتند. هرچند هرکدام از اینها با استعداد طبیعی هوش بالا متولد شدند، اما کاری که با استعدادشان کردند باعث شد در کتابهای تاریخی ماندگار بمانند. باهوشترین افراد در طول تاریخ بشریت، به دلایل زیر معروفند:
-
انعطافپذیرند.
افراد باهوش قادرند خودشان را با هر شرایطی که درآن قرار میگیرند تطبیق دهند. وقتی منابع محدودی در اختیار دارند، عذر و بهانه نمیآورند؛ راهی برای رسیدن به اهدافشان پیدا میکنند بدون اینکه توجهی به موانع پیش رو داشته باشند. برای مثال، نیوتون، حساب دیفرانسیل را در قرن هفدهم ابداع کرد؛ مسلما او ماشین حساب و کامپیوتر نداشت. استفان هاووکینگ روی ویلچر خود کارهایی انجام داد که خیلی از ما بدون داشتن هیچ محدودیتی انجام نمیدهیم. فرقی نمیکند این افراد با چه بدبختی روبرو بودند، آنها کارشان ا انجام دادند.
-
میدانند که چیزهای زیادی برای دانستن وجود دارد.
باهوشترین افراد در دنیا میدانند که همیشه چیزهای بیشتری برای یادگرفتن هم وجود دارد. آنها هرگز راضی به دانستههایشان نیستند و هر روز به دانششان اضافه میکنند. باهوشترین افراد دنیا میدانند که هرگز تمام چیزها را یاد نخواهند گرفت، اما افرادی که دانش محدودی دارند، فکر میکنند همه چیز میدانند. نشانه واقعی یک فرد تیزهوش، توانایی تصدیق این حقیقت است که افراد زیادی باهوشتر از او در این دنیا هستند.
-
همیشه کنجکاوند.
افراد زیرک، هرگز از یاد گرفتن دست نمیکشند. آنها مدام درمورد چگونگی همهچیز به فکر فرو میروند و هرگز با یک جواب قانع نمیشوند. تئوریهای علمی، بهطور پیوسته پیشرفت میکنند، چون همیشه چیزهای بیشتری برای فهمیدن دربارهشان وجود دارد و همیشه راههایی برای استفاده از این دانش جدید برای درک بیشتردنیایمان هست. وقتی دانشمندان و ریاضیدانان دنیا، اطلاعاتی مهم و اساسی را کشف میکنند، آن را برای فهم بیشتر بهکار میبرند.
-
سوالات هوشمندانه میپرسند.
افراد باهوش، سوالات هوشمندانه میپرسند. پرسشهایی نمیکنند که تنها یک جواب واضح دارد. بلکه سوالات بازی میپرسند که ایدههای رایج را به چالش کشیده و دیگران را وادار نماید از زاویه دیگری به همه چیز نگاه کنند. با پرسیدن سوالاتی که جوابی آسان و دردسترس ندارد، دیگران را مجبور میکنند بیشتر از همیشه فکر کنند و اطلاعات و ظرفیت دانش اطرافشان را بیشتر میکنند.
-
شک گرا هستند.
افراد باهوش، هر اطلاعاتی را که به آنها برسد با اشتیاق جذب میکنند. شما بیشتر مقالاتی میبینید که تیترهایی مثل این دارند” دانشمندان ثابت کردند زیاد درمعرض نورآفتاب بودن، موجب سرطان پوست میشود”. هرچند خیلی از حقیقتها توسط عموم مردم پذیرفته میشود، اما دانشمندان بازهم پیوسته تلاش میکنند فهمشان را از این حقیقتهای معمول توسعه دهند و برای همین روی اطلاعاتشان، بیشتر و بیشتر دقیق میشوند. در مثالی که گفته شد، بااینکه توسط عموم پذیرفته شده که زیاد درمعرض نور آفتاب بودن، منجر به سرطان پوست میشود، یک دانشمند واقعی میخواهد بداند زیاد در معرض آفتاب بودن، دقیقا چقدر است.
-
ذهن باز دارند.
افراد باهوش، نسبت به احتمالات و راههای تفکر، باز و پذیرا هستند. هرچند تقریبا درمورد همهچیز، شک گرا هستند، اما از آنجاییکه پیوسته درجستجوی اطلاعات جدیدند، هر ایدهای که به آنها روکند را میپذیرند تا ثابت نمایند درست است یا غلط. این ذهنیت باز، مادر واقعی اختراع است. افراد نابغه میفهمند که چنین چیزی وجود ندارد که ایدهای ارزش آزمودن را نداشته باشد. درحالیکه دیگران ممکن است از ایدهای که از طیف فهم و درکشان خارج است روبرگردانند. اما افراد باهوش این ایده را پذیرفته و از آن یک واقعیت میسازند.
منبع:alamto.com